vineri, 13 aprilie 2012

Dan Diaconescu & friends ep.5: CNA - înjumătăţirea înjumătăţirii

Inginerul nostru începe să afle că viaţa de patron de post de televiziune nu este chiar aşa de roz precum şi-a imaginat.
 “Mulţumită telefoanelor date de la cele mai înalte nivele, lichelele mărunte de la CNA au refuzat să-mi acorde licenţa de emisie în trei rânduri, la inceputul anului 2001. Folosind subterfugii caracteristice anilor de dinainte de 1989, am reuşit totusi să emit în deplină legalitate, incepând cu 9 mai ziua Victoriei.”
“Miniştrii actualului cabinet au inceput să-mi faca oferte de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni. Pentru 51 % mi-au oferit nici mai mult nici mai puţin decât zero lei şi zero bani, explicându-mi că este o onoare să fac afaceri cu ei. Pentru că n-am acceptat să batem palma, au hotărat să închidă OTV.”
12.09. 2002 - CNA a dispus încetarea emisiei postului
Diaconescu susţine că a avut o discuţie cu "unul din cei mai importanţi cinci oameni din România", ajuns la putere după alegerile din 2001. Acesta i-ar fi propus să cedeze 51% din firmă soţiei lui, dar Diaconescu a refuzat. "Oficialul" l-ar fi întrebat câţi bani face cu OTV, iar Diaconescu ar fi răspuns că 300 de mii pe lună, cu 100 de mii mai mult decât veniturile reale. Personajul i-ar fi oferit 800 de mii pe lună, venituri din publicitate, a doua zi după ce Diaconescu ar fi cedat procentele respective. DD i-a replicat că e ca şi cum ai dona o casă în schimbul unor "muşcate şi îmbunătăţiri", pe care noul proprietar se angajează să le facă după donaţie. Personajul i-ar fi replicat:" Eşti infect şi obraznic. Ce vrei să spui, că am prea multe case?".
26.09.2002 - PRM a depus la Senat moţiunea simplă "Democraţia în pericol"
PRM cere "respectarea libertaţii de exprimare si sancţionarea persoanelor din CNA care au interzis postul OTV". Moţiunea va fi dezbătuta de senatori peste o săptămână.
30.09.2002 - Preşedintele Iliescu se spală pe mâini
Şeful statului a declarat că nu a sugerat CNA ce decizie să ia, limitându-se doar la o sesizare, adică “un lucru firesc şi necesar în legatură cu ceea ce ştiţi foarte bine. Nu vreau să comentez optiunea CNA şi decizia pe care a luat-o. Le revine întreaga responsabilitate pentru acest lucru”.
10.10.2002 - Preşedintele Romaniei, Ion Iliescu, declară că regretă sesizarea făcută către CNA.
15.10.2002 - Dan Diaconescu, propus de PRM pentru Consiliul Audiovizualului
În competiţie cu directorul OTV sunt Radu Teodorel, din partea grupului social-democrat si umanist si Claudiu Săftoiu, la cererea democraţilor si liberalilor.
Postul a revenit pe ecran după expirarea interdicţiei CNA. OTV a primit o nouă licenţă pe 8 aprilie 2004.
Septembrie 2008 - DD a lansat un protest împotriva CNA, solicitând demisia membrilor acestuia după ce Consiliul suspendase emisia postului, timp de trei ore, pe 9 septembrie, 16 aprilie şi 23 iulie 2008. Suspendările premerg înjumătăţirea perioadei pe care a fost acordată licenţa de emisie, ceea ce ar duce la încetarea emisiei la OTV în viitorul apropiat, dat fiind că autorizaţia a fost acordată pe 9 septembrie 2004, pe o perioadă de 9 ani.
27.03.2012 - Decizie fără precedent
CNA a a aplicat postului OTV cea mai drastică sancţiune posibilă - înjumătăţirea licenţei audiovizuale. Postul mai poate emite până pe 28 septembrie 2012.
09.04.2012 - OTV a primit o nouă sancţiune de înjumătăţire a licenţei.
Propunerea a fost votată, în unanimitate, de membrii CNA. Astfel, Dan Diaconescu mai are drept de emisie până la 4 iulie 2012.
11.04.2012 - "Este o decizie personală a lui Traian Băsescu, ajuns la disperare văzând toate aceste sondaje care ne dau pe noi drept potenţiali iminenţi câştigători ai următoarelor alegeri şi s-a ajuns la acest gest fără precedent.
Noi am făcut plângeri penale împotriva tuturor membrilor CNA, am atacat şi în regim de urgenţă toate cele întâmplate, dar sigur nu vom avea niciun fel de şansă fiindcă, deşi ne aflăm în săptămâna mare, înţeleg că în joia mare vor înjumătăţi din nou ce rămăsese până pe 4 iulie, astfel încât marţea viitoare să înjumătăţească ce mai rămăsese neînjumătăţit şi tot aşa până când se va închide postul, cu mult înainte de alegerile locale", a spus Dan Diaconescu la România TV.
"Ne vom intoarce şi vom fi mai buni decat am fost!" Oare ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu