luni, 16 aprilie 2012

Goodbye Sky

Una dintre cele mai dureroase clipe din viaţa cuiva este aceea a despărţirii de prietenul său cel mai sincer şi credincios. Ca şi în cazul altor fiinţe iubite, de-abia în momentul în care ele dispar, realizezi cât de mult au însemnat pentru tine.
Îţi aminteşti cu duioşie de primele zile în care sufleţelul mic si pufos a intrat în casa şi în viaţa ta, de cele câteva perechi de încălţăminte ronţăite atunci când era lasat singur, de cei câţiva stropi de pipi care marcau bucuria revederii în momentul în care intrai pe uşă, de lungile plimbari în natură, de “convesaţiile” avute, în care ochii lui inteligenţi te urmăreau cu atenţie, de clipele cand îţi stergea cu limbuţa de pe obraji lacrimile de durere.
Mulţi dintre noi iubesc câinii mai mult decât oamenii. De ce? Simplu: ei ştiu să se bucure sincer de bucuriile tale, să te aline sincer atunci cand eşti cuprins de tristeţe, să te iubească necondiţionat în fiecare clipă a existenţei lor.
Nici o fiinţă omenească, oricât de apropiată ţi-ar fi, nu va reuşi să aibă vreodată manifestările de dragoste şi bucurie pe care ţi le face căţelul tău la fiecare reîntâlnire, fie că ea are loc după cele câteva ore pe care le petreci zilnic la serviciu, fie după o perioadă de lipsă mai îndelungată de acasă.
Vine însă un moment în care aceasta relaţie se rupe definitiv. 
Când ruptura se produce datorita dispariţiei “stăpânului”, prietenul necuvântător suferă inimaginabil, în unele cazuri mergând pâna la sacrificiul suprem. Vă recomand să revedeţi “Hachiko – a dog’s story” pentru a înţelege mai bine despre ce vorbim.
Când cel care dispare este căţelul, durerea stăpânului este la fel de profundă, singura sa consolare fiind convingerea că sufletele tuturor căţeilor din casele noastre ajung, cu siguranţă, în Rai.
Nu ştiu ce mesaj ar putea fi transmis cuiva care s-a despărţit pentru totdeauna de membrul necuvântător al familiei sale. Poate citatul următor ar fi o variantă:
"The moment an animal is adopted, a pet is born. The pet did not exist before. The animal existed, but not the pet. The pet is something absolutely new. It is born of love, care and commitment. It is born of hope, faithfulness and devotion. It is a part of a relationship that, after that moment, became a presence greater than its participants."
La revedere Sky.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu